Vi bytter medlemsregister!

For å drive en seilforening kreves medlemmer. I disse dager bytter vi system for medlemsadministrasjon og trenger din hjelp til å sørge for at vi får god datakvalitet i medlemsregisteret.

Nye regler for alle idrettslag som er tilsluttet Norges Seilforbund / Norges Idrettsforbund krever at alle medlemmer skal være registrert i et godkjent elektronisk medlemsregister.

DSSF har besluttet å ta i bruk Min idrett/Klubbadmin, som er utarbeidet av Norges Idrettsforbund, som vårt nye medlemssystem. Klubben vil benytte Klubbadmin til medlemshåndtering og fakturering av medlemskontingent og treningsavgifter, bryggeleie mv. Bruken av systemet er gratis og vil forenkle en del rutiner for oss knyttet til medlemsadministrasjon, rapportering, fakturering og utsendelse av e-post til medlemmer.

DSSF vil fortsatt benytte SailRace for påmelding og resultatregistrering av regattaer.

For deg som medlem i DSSF betyr dette:
Klubbadmin er knyttet til Min idrett hvor du som medlem vedlikeholder din medlemsinformasjon, kan melde deg på kurs, treninger og andre aktiviteter. Er du aktiv i andre idretter, vil mange av disse også være knyttet til din konto i Min idrett. Min idrett er et sentralt register for hele idretts-Norge, så dersom du gjør endringer i profilen din får alle klubber du er medlem i og som du har lagt inn på din profil, alle endringer samtidig. 

Den enkelte har full tilgang til sine registrerte data i Min idrett og kan når som helst gå inn og endre/oppdatere disse. Det er ikke noe krav om at medlemmer logger seg inn for å sjekke sine registrerte data, men vi anbefaler likevel at alle gjør dette for å sikre at vi har korrekt epostadresse og mobilnummer.

Det vil fortsatt være mulig å sende endringer knyttet til ditt medlemskap i DSSF pr. e-post til post@dssf.no. Vi vil da manuelt oppdatere dine data i Min idrett.

Slik kommer du i gang med Min idrett:

Klikk på lenken: Min idrett

Dersom du allerede bruker av Min idrett, logger du deg inn og søker opp Drøbaksund seilforening under "Medlemskap" og legger oss til som "Klubb". Under "Min profil" og velger du idrett "Seiling" og gren(er) som er relevant for deg; "Kjølbåt" (inkluderer tur/hav), "Jolle" eller "Brett". 

Er du usikker på om du allerede er bruker av Min idrett, velg "Ny bruker". 

Fyll ut skjema med navn, epostadresse og 11-sifret personnummer. Personnummeret ikke blir lagret, men brukes kun til en validering mot Folkeregisteret og blir deretter slettet. Dersom du allerede har en bruker i Min idrett, vil du få beskjed om dette og hvilket brukernavn du er registrert med. 

Følg videre de anvisninger som kommer på skjermen, via e-post eller SMS, om å velge brukernavn og ditt personlige passord.

Dersom du har problemer med tilgang til Min idrett, kontakt Idrettsforbundets support minidrett@idrettsforbundet.no eller tlf. 03615.

Etter at du har logget deg inn vil du se de opplysninger som er overført fra vårt nåværende medlemsregister eller Folkeregisteret. Kontroller opplysningene som er registrert om deg. For å endre eller legge til opplysninger, trykk "Rediger profil" rett under navnet ditt på venstre side for å gjøre endringer. Klikk på "Lagre endringer" helt nederst når du er ferdig.
Kontroller at Drøbaksund seilforening kommer opp under "Medlemskap" eller legg oss til som "Klubb". 

Under "Min profil" velger du idrett "Seiling" og gren(er) som er relevant for deg; "Kjølbåt" (inkluderer tur/hav), "Jolle" eller "Brett".

For mindreårige seilere kommer opp en lenke hvor det er mulig å registrere foresatt. Dette anbefaler vi sterkt at gjøres. Registrering av foresatt fører ikke automatisk til medlemskap i DSSF, men ønsker den foresatte å bli medlem kan han/hun registrere seg separat i Min idrett.

Legg til familierelasjoner!
I Min idrett registreres også familierelasjoner. Dette er viktig for å kunne administrere familiekontingenter. DSSFs familiekontingent kan omfatte 2 seniormedlemmer og alle husstandens juniormedlemmer (under 19 år). 

Under "Min familie" ser du hvilke familiemedlemmer som er registrert sammen med deg. Er det flere som skal legges til, velg "Legg til familie" under "Min profil". Min idrett vil foreslå familiemedlemmer eller du kan søke opp og knytte til alle som bor i samme husstand som deg.

Et medlemsregister av god kvalitet er svært viktig for DSSF, både for korrekt fakturering og ikke minst kommunikasjon med våre medlemmer. Vi håper derfor du tar deg tid til å sjekke og evt. oppdatere dine opplysninger – det tar kun noen få minutter.

Takk for hjelpen!

Med vennlig hilsen
Styret

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift