Sommergave til lokale seilere

Pressemelding: Unge seilere i DSSF jubler etter at de har fått nye joller. Det er Gjensidigestiftelsen som har gitt utstyr verdt fire millioner kroner til Norges Seilforbund. Dette utstyret er nå fordelt ut til 65 seilforeninger og DSSF har fått tre nye optimistjoller og en tomannsjolle av typen RS Feva.

- For oss er det litt som å vinne i Lotto. Vi er veldig glade for at vi nå får et enda bredere og bedre tilbud til barn og unge i seilforeningen, sier John Øivind Saxebøl, leder i Drøbaksund Seilforening.

- Med flere joller kan vi tilby seiling og moro på vannet både til alle de som deltar på vår populære sommer- og seilcamp i sommerferien og ikke minst til de som har lyst til å prøve seg på seiling gjennom vårt nybegynnerkurs. Det er viktig for seilforeningen å ha utstyr tilgjengelig, slik at alle som har lyst til å prøve seiling kan gjøre det før de eventuelt investerer i egen båt, sier Lars Tomasgaard, ansvarlig for jollegruppa i DSSF.

Nasjonalt løft – seiling for alle

Gjennom prosjektet "Seiling for alle" som administreres av Norges Seilforbund, er norsk seiling blitt tildelt 4 millioner kroner til å kjøpe 112 optimistjoller, 80 seilbrett og 30 RS Feva-joller. Utstyret skal brukes til å få flere barn og unge på vannet i et nasjonalt løft.

Drøbaksund Seilforening var en av de 65 seilforeningene over hele landet som fikk være med på å dele den generøse gaven fra Gjensidigestiftelsen.

- Dette er en av de største gavene som norsk seiling har fått gjennom tidene, og vi er veldig glade for at Gjensidigestiftelsen bidrar til å gjøre seiling mer tilgjengelig for flere, sier Per Christian Bordal, ansvarlig for prosjektet i Norges Seilforbund.

Morten Jensen, redaktør i SEILmagasinet, tok initiativet til søknaden til Gjensidigestiftelsen, syns mottakelsen fra seil-Norge har vært enestående.

- Seiling for alle-prosjektet har ført til at seilforeningene tenker litt annerledes når det gjelder rekruttering. Nå har de fått mer fokus på at det er morsomt å seile, ikke bare at det er morsomt å komme først i mål. Seiling er jo en aktivitet som er mye mer enn en konkurranse: Seiling er tur, lek og miljøvennlig aktivitet som passer for alle aldre, sier Jensen.

Kontaktinformasjon Drøbaksund Seilforening:

John Øivind Saxebøl
Tel. 951 96 233
Epost: saxebol@yahoo.no
www.dssf.no

Kontaktinformasjon Norges Seilforbund:

Per Christian Bordal
Tel. 481 33 885
Epost: perchristian.bordal@seiling.no
www.seiling.no

 

Les mer i Amta: http://www.amta.no/drobak/seiling/sport/sommergave-til-lokale-seilere/s/5-3-47647

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift