Vedr. VBs ønske om overtakelse av eierskap til klubbhuset "Ruffen"

I forbindelse med at Vindfangerbukta Båtforening har søkt kommunen om å overta eierskapet til klubbhuset "Ruffen" og omkringliggende hage har styret i DSSF ønsket å fremsette noen tilleggsopplysninger som vi mener er meget relevante for kommunens behandling av saken.

Saken ble behandlet i kommunestyret 31.10.2016, men sendt tilbake til rådmannen for ny utredning. 

Drøbaksund seilforening (DSSF) har en langsiktig leieavtale med Frogn kommune som regulerer seilforeningens disposisjonsrett av deler av den samme eiendommen som Vindfangerbukta Båtforening (VB) også får benytte. Da styret i Drøbaksund seilforening nylig ble kjent med at VB hadde søkt kommunen om å få overta eierskapet til Ruffen og omkringliggende hage og at formannskapet var positive til dette, tross rådmannens innstilling, ble vi overrasket over at det ikke var vurdert hvordan et eventuelt vedtak ville påvirke seilforeningens aktiviteter. Et slikt vedtak er meget relevant for DSSF, i og med at all vår seilsportslige aktivitet for barn og unge gjennomføres på den samme eiendommen som VB også disponerer.

Styret i DSSF har derfor ønsket å fremsette tilleggsopplysninger som vi mener er meget relevante for kommunens behandling av saken. Denne informasjonen ble før kommunestyremøtet 31.10 sendt både til ordfører, gruppeledere for alle de politiske partiene og til rådmannen og gikk i korthet ut på følgende:

I motsetning til VB som er en interesseorganisasjon, er DSSF et idrettslag som har som formål å tilby et attraktivt og godt seilsportslig tilbud til alle som ønsker å drive med seiling og foreningen har særlig fokus på å ha et bredt aktivitetstilbud for barn og unge.

DSSF har i alle år hatt et godt og konstruktivt samarbeid med VB om disponering av uteområdene ved seilhytta som tilstøter VBs område. Spesielt gjelder dette veien på nedsiden av «Ruffen» for tilgang til av- og pålessing av joller og brett og adgang for følgebåter. Veien er eneste tilgang DSSF har til sitt eget område for hengere og andre kjøretøy. I tillegg benytter DSSF plenen mellom VBs klubbhus og DSSFs seilhytte til rigging og andre aktiviteter, bl.a. den svært populære sommercampen for barn og unge i kommunen i skolens sommerferie. En avkortning av denne disposisjonsretten for DSSF, vil i verste fall medføre at DSSF må avvikle sin virksomhet.

Styret er glade for at signalet fra VB er at en eventuell overtakelse av eiendomsretten til "Ruffen" ikke vil påvirke seilforeningens adgang til plenen og adkomstveien, men vi syns samtidig det ikke er godt nok at man for fremtiden kun skal basere seg på sedvane og velvillighet fra styret i VB.

DSSF er i utgangspunktet positive til at VB overtar eierskapet til bygningsmassen «Ruffen», men vi mener det må skje etter en totalvurdering av hvordan eierskapet til hele eiendommen skal forvaltes. DSSF har ved tidligere anledninger vært i dialog med Frogn kommune om en tilsvarende overdragning av eierskapet til seilhytta til DSSF, med bakgrunn i at seilhytta har et betydelig oppgraderingsbehov som det er vanskelig for seilforeningen å finansiere så lenge foreningen ikke har eierskap til eiendommen. Denne dialogen har så langt ikke ført frem.

Styret i DSSF ser frem til en god og konstruktiv dialog både med styret i VB og med Frogn kommune for å sikre at seilforeningen har mulighet til å fortsette og utvikle sitt seilsportslig aktivitetstilbud til barn og unge i kommunen.

Dersom det er spørsmål eller behov for ytterligere informasjon, er det
bare å kontakte styret.

  • Knut Selliken, leder, tlf. 930 99 580
  • Guro Steine, nestleder, tlf. 41 28 83 82
  • Øistein Ottesen, ansvarlig bygg og anlegg, tlf. 906 66 348

01.11.2016
Styret i DSSF

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift