Kiwanis gir gave på 120 000 kroner til seilforeningen

Drøbaksund Seilforenings arbeid for å gjøre seiling tilgjengelig for alle barn og unge får en skikkelig "boost" når Kiwanis Drøbak i forbindelse med sitt 50 åres jubileum gir 120 000 kroner til seilforeningen.

- I anledning av at Kiwanis Club Drøbak feirer sitt 50-års jubileum den 4.11.2019, slår vi på stortromma og gir betydelige gaver til tre aktører innenfor lokalt barne- og ungdomsarbeid. Hensikten er å gi mottakerne mulighet til å nå barn og unge som støter på økonomiske hindringer for å kunne delta i mottakernes aktiviteter. Kiwanis mener at en bredest mulig rekruttering til idrett og friluftsliv styrker samholdet i barne- og ungdomsmiljøet og forebygger at noen isoleres og faller utenfor samfunnet, sier president i Kiwanis Drøbak, Jan-Erik Gullheim i en pressemelding.

Drøbaksund seilforening får to seilbåter og to seilbrett til bruk i rekrutteringsarbeid og et beløp til stipend som skal dekke deltakeravgift på seilkurs og diverse utstyr som våtdrakter o.l. til unge som ikke har anledning til å finansiere dette selv. Gaven er på til sammen 120.000 kroner.

- Dette er en fantastisk nyhet! Gaven fra Kiwanis gir oss både mulighet til å fornye og utvide jolle-, brett- og utstyrsparken vår, samt gi flere barn og unge mulighet til å delta i våre aktiviteter. Dette er et viktig bidrag til vårt mål om å gjøre seiling tilgjengelig for alle barn og unge, sier leder i Drøbaksund Seilforening, Knut Selliken.

- Det er vårt mål at alle som har lyst til å begynne med seiling skal få denne muligheten og da er det viktig å sikre å sikre så lav økonomisk inngang til våre aktiviteter som mulig. Historisk har vi gjennom dugnadsinnsats blant våre medlemmer klart å subsidiere barneidretten. Det sier seg selv at vi skulle har solgt mange vafler før vi hadde nådd tilsvarende inntekt som gaven fra Kiwanis representerer. Vi vil derfor takke Kiwanis Drøbak for deres generøse initiativ og forvalte mulighetene dette gir oss til beste for alle barn og unge, sier Knut.  

Gaven overrekkes i en seremoni ved Drøbaksund Seilforenings brygge mandag 20. mai kl. 1800. 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift